На Франківщині для прийому хворих на COVID-19 розгортають чотири лікарні другої хвилі

630_360_1596204579-903
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

На Прикарпатті чотири медичні заклади другої лінії готуються приймати хворих на COVID-19. В області додатково розгортають майже пів тисячі додаткових ліжок.

Про це повідомила перша заступниця голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка, пише Укрінформ.

«Головне сьогодні для нас - розгорнути додаткові ліжка. В нас були визначені 13 медзакладів першої лінії, де є 1256 ліжок. У цих закладах ми додатково розгорнули вже 200 ліжок. Крім того, ми звернулись до Максима Степанова, щоб п’ять наших закладів другої лінії були додатково включені для лікування хворих на COVID-19. Щодо чотирьох  з них, а саме Тлумацької, Снятинської, Коломийської інфекційної та Богородчанської, ми отримали позитивну відповідь. Очікуємо, що вони якнайшвидше підпишуть контракти з НСЗУ і розпочнуть приймати хворих. Це дасть нам змогу розгорнути додатково ще 275 ліжок. Тобто пів тисячі ліжок ми зможемо додатково розгорнути для хворих на COVID-19», - повідомила Савка.

За її словами, в Івано-Франківській області ситуація з захворюванням на коронавірусну інфекцію є складною. У медзакладах області необхідно розгорнути додаткові ліжка, додала Савка, влада працює над тим, аби збільшити кількість тестування людей та посилити їхнє інформування про необхідність дотримання карантинних заходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: