Венедіктова звільнила Піскуна з Офісу генпрокурора

70bd199-0

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова звільнила свого позаштатного радника Святослава Піскуна.

Повідомляється, що таке рішення, вірогідно, було прийнято за вказівкою з Офісу президента. Про це повідомив член комісії, що проводила переатестацію прокурорів, Олександр Лємєнов на своїй сторінці у Facebook.

Піскун розпочав працювати позаштатним радником Ірини Венедіктової 27 липня 2020 року. Він протримався на посаді менш як місяць.

Хто такий Святослав Піскун

  • У 2002 році з подання президента Леоніда Кучми уперше став генпрокурором України. Після звільнення у 2003-му за «надмірну політизацію органу в цілому і створення власного політичного іміджу» Піскуна на посту голови ГПУ змінив Геннадій Васильєв.
  • У 2004 році Піскун був заступником секретаря Ради нацбезпеки та оборони Володимира Радченка. У грудні того ж року за рішенням Печерського райсуду Києва повернув собі посаду генпрокурора.
  • У жовтні 2005-го президент Віктор Ющенко, не задоволений роботою Піскуна, ініціював його відставку. Проте у 2007 році Ющенко поновив Піскуна на посаді на тлі конфлікту з «Партією Регіонів». Та за місяць знову звільнив.
  • У 2006 та 2007 роках Піскун двічі отримував мандат народного депутата за списком «Партії регіонів», водночас залишався безпартійним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: