Нафтогаз підняв ціну на газ для населення

газ5

Тепер вартість газу за річним контрактом становить 5 гривень 24 копійки за куб. м з ПДВ. У серпні ж ціна сягала 4 гривень 73 копійок за куб.м.

Як повідомляють у пресслужбі НАК «Нафтогаз України», у межах місячного контракту у вересні ціна газу зросла на 45% до 4,7 грн за куб. м.

Згідно з інформацією трейдерів, ціна індексного контракту з прив’язкою до нідерландському хабу TTF на вересень місяць вчора становила 5,4 грн за куб. м.

Зростання ціни експерти ринку прогнозували ще з липня, коли ціна газу становила 2,75 грн за куб. м з ПДВ, тобто за останні два місяці зростання цін перевищило 70%.

Раніше в компанії «Нафтогаз» заявили, що запускають новий тариф – «Річний». Клієнти газопостачальної компанії можуть купувати блакитне паливо за фіксованою річний ціною і використовувати його протягом 12 місяців. Окрім цього, у Нафтогазі визначили річну ціну на газ для населення на рівні 4,73 гривні за кубометр з ПДВ і без урахування вартості розподілу (доставки). Це на 46% вище, ніж місячна ціна на серпень 2020 року (3,24 гривні за кубометр).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: