Чоловіку, що вимагав гроші у заробітчан, загрожує до 12 років за ґратами

5d88059481e9d39256cb82e2fcc0fc80922aa95f
Фото ілюстративне; джерело: Судово-юридична газета

На Львівщині судитимуть зловмисника, причетного до вимагання грошей у заробітчан.

Про це повідомили в пресслужбі Головного управління поліції у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, мешканець Старосамбірського району разом зі спільниками вимагав кошти у мешканців Львівщини, які поверталися з заробітків з-за кордону.

У четвер, 27 серпня, слідчі відділу розслідувань особливо тяжких злочинів завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт на розгляд суду.

Нагадаємо, учасників організованої злочинної групи, до складу якої входили мешканці Самбірського та Старосамбірського районів віком від 25 до 30 років, у січні цього року викрили слідчі поліції Львівщини спільно із співробітниками Управління стратегічних розслідувань за процесуального керівництва прокуратури області.

Встановлено, що вимагаючи гроші, зловмисники залякували своїх жертв та вдавалися до фізичного насильства. Одному з потерпілих вони заподіяли тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Правоохоронці зібрали достатньо доказів причетності зловмисників до вчинення кримінального правопорушення, зокрема, під час санкціонованих обшуків у них було виявлено та вилучено більше 50 тисяч доларів США, отриманих незаконним шляхом.

Одному з учасників групи слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочинів,: санкція статті передбачає максимальне покарання - позбавлення волі до дванадцяти років з конфіскацією майна. Обвинувальний акт скерований на розгляд суд

Також поліцейські вживають заходів для затримання інших учасників злочинної групи, які переховуються від слідства та оголошені у розшук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: