Куди скаржитися на сімейних лікарів, які не реагують на звернення пацієнтів

Doctor consulting patient in office
Фото: ua.depositphotos.com

При відсутності належної реакції сімейних лікарів на звернення, пацієнтам радять звертатись до адміністрації закладу, де укладена угода.

При відсутності належної реакції сімейних лікарів на звернення пацієнтам радять звертатись до адміністрації закладу, де укладена угода.

Про це під час брифінгу розповіла експертка департаменту охорони здоров’я ОДА з терапії та сімейної медицини Ірина Федак.

За її словами, тільки в такий спосіб можна вирішити проблему.

«Для сімейних лікарів ця пандемія теж виклик та напружений період. Вони є на контакті 24 години на добу і зобов’язані реагувати на всі запити від пацієнтів. Однак якщо трапляються якісь поодинокі випадки некоректної поведінки з боку лікарів, одразу інформуйте про це керівництво закладу. Не приїде швидка допомога до пацієнта, у якого температура 37. Є чіткі критерії, за якими екстрена допомога має приймати виклик. Серед них зокрема температура вище 38 градусів, яку неможливо знизити впродовж усього дня, задишка, що з’явилась раптово, загальна слабкість. У такому випадку швидка не відмовить», – пояснила  Ірина Федак.

Експерт закликає мешканців Львівщини пам’ятати, що навіть у випадку виклику швидкої всі дії її лікарів узгоджуються з сімейним лікарем, адже ніхто краще за нього не знає про пацієнта та його анамнез.

«Екстрена медична допомога теж працює в посиленому режимі, тому додаткового навантаження варто уникати, адже вона може не потрапити до пацієнта, якому це реально потрібно. Окрім того, із настанням холодів ми прогнозуємо новий сезон захворюваності. Тому варто бути уважнішим до свого здоров’я. Якщо є підвищення температури, з’явились якісь симптоми, варто звертатись до сімейного лікаря. Повідомити його про свій стан телефоном чи вайбером. Якщо нема підстав та потреб зайвий раз іти в поліклініку, не треба туди йти. Крім того, постарайтеся ізолюватися у межах своє квартири. Обов’язково має бути окремий посуд, маска. Науково доведено, якщо ви і людина поруч у масках, то є 80 і більше відсотків гарантії, що ви не заразитесь», – розповіла Ірина Федак.

Вона також закликає не займатись самолікуванням і не використовувати сумнівних препаратів.

Тим часом у ЛОДА збільльшення захворюваності очікують уже в другій половині вересня. Як розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, на Львівщині останніми днями фіксують негативну динаміку із кількості нововиявлених пацієнтів, тому говорити про тенденцію в бік зменшення захворюваності поки що не доводиться.

Єдиним позитивом є зменшення кількості пацієнтів, які знаходяться на стаціонарному лікуванні. Якщо у вівторок на стаціонарному лікуванні було 1405 пацієнтів, то сьогодні їх на 64 особи менше.

«Впродовж останніх двох днів ми перетинаємо позначку дві сотні інфікованих, завантаженість ліжок тримається на цифрі понад 50%. Цей показник викликає занепокоєння, адже цифра дуже динамічна. Із початком навчального року активність населення збільшиться, тому буде більше контактів та зустрічей. Вкотре закликаємо кожного відповідально ставитись до дотримання карантину. Від цього залежить позитивні тенденції до зменшення захворюваності. Ми маємо чітке розуміння, що із похолоданням відбудеться нашарування сезонних захворювань. Тому маска і соціальна дистанція - це ті прості речі, які рятують і попереджають випадки інфікування», – розповів Орест Чемерис.

За його словами, зараз найбільше завантажені фтизіопульмонологічний центр, інфекційна лікарня та 8-ма міська лікарня. Якщо йдеться про медзаклади поза межами Львова, найбільше пацієнтів зараз лікуються у Стебницькій міській лікарні та Стрийській міській лікарні.

Володимир ГАЛЕЧИК

Фото: ua.depositphotos.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: