Сім’я Гандзюк вимагає від Мангера і Левіна 23 мільйони за моральну шкоду

гандзюк6

Сім’я Катерини Гандзюк заявила цивільний позов до обвинувачених у її вбивстві голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера і експомічника депутата Херсонської обласної ради Олексія Левіна з вимогою виплатити 23 млн грн моральної шкоди.

З відповідною заявою виступила у Дніпровському райсуді столиці у п’ятницю Ольга Веретильник - представниця батьків і цивільного чоловіка Гандзюк.

Про це йдеться на сайті Укрінформ.

«Потерпілі оцінили завдану моральну шкоду у 23 мільйони гривень», - оголосила вона.

За словами Веретильник, убивство Катерини Гандзюк є непоправною втратою для її родини. Крім цього, у процесі слідства обвинувачені робили заяви, які завдавали додаткових душевних і моральних страждань рідним загиблої.

Представниця сім’ї Гандзюк додала, що потерпілі постійно перебували у лікарні поруч з Катериною і були змушені залишити свою роботу та звичні заняття. Вони також витратили значну суму на оплату проїзду з Херсона до Києва і проживання у столиці.

Як повідомлялося, 28 липня прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера і експомічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна за організацію нападу на Гандзюк.

Херсонську активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

20 серпня Дніпровський районний суд продовжив до 18 жовтня 2020 року Манеру і Левіну запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: