Трійка українських місць, куди варто поїхати цими вихідними

113a8d6b-c080-42c8-a0b4-edd2f43ebc5e
Фото: o.ko25 //Instagram

Уже остаточно це літо добігає свого логічного завершення, хоча ми не встигли сповна ним насолодитись.

Уже остаточно літо добігає свого логічного завершення, хоча ми не встигли сповна ним насолодитись.

Тому в останні дні літа ІА Дивись.info пропонує податись у подорож Україною та презентує трійку крутих місць з історією.

Будиночок рибалки на Острові кохання

У селищі Старий Солотвин розлігся справжній Острів кохання посеред річки Коднянка. Сюди з'їжджаються закохані з усіх-усюд, аби усамітнитись або ж сім'ї з дітьми, щоби просто відпочити. Це штучно створений острів у 1970 році, пізніше тут збудували будиночок, який місцеві прозвали хатинкою рибалки. Він нагадує місцину із казок. Спочатку тут могли відпочити затяті рибалки, які усі вихідні тут проводили дозвілля.

Фото: itinery.com.ua

Як дістатись

Село Старий Солотвин розташоване в Бердичівському районі Житомирської області, за 35 км від Житомира, трасою на Бердичів. На автомобілі можна доїхати до Житомира та повернути на Бердичів. На електричці – до селища Рея, далі годинна подорож пішки до Старого Солотвина. На автобусі – з автовокзалу Житомира, вул. Хлібна, 14.

Палацовий ансамбль у Корсуні

Палацовий ансамбль у Корсуні або ж садиба Лопухіних започаткований князем С. Понятовським як літня заміська резиденція у 1782 році. Над будівлею працювали архітектори Мюнц та Ліндсей. Ансамбль розташовано на трьох гранітних островах річки Рось. Головний палац знаходиться на острові, який нині носить ім'я Михайла Коцюбинського.

Фото: Вікіпедія

Головною будівлею вважають флігель, збудований 1782-1783 роках у стилі ранного класицизму. З'єднувався з палацом ордерною галереєю. Був частково перебудований у 1835-1840 роках, а у другій половині XIX століття надбудовано ще два поверхи.

Цікавий факт, що черепиця з'явилася на даху лише у XIX столітті, окрім цього, садиба вважалася однією з найбагатших у Європі, оточена ландшафтним парком загальною площею 97 га, що розташований на кількох островах. Тут також діяла ордерна галерея.

Як дістатися

До місця прямує потяг зі Львова «Львів-Корсунь» з головного Залізничного вокзалу.

Холодний Яр на Черкащині

Холодний Яр — це реліктовий лісовий масив на Черкащині, який має й історичне значення. У XVIII ст. тут почалося найбільше повстання проти польської шляхти — Коліївщина під проводом Максима Залізняка та Івана Гонти.

Фото: Primetour.ua

Урочище площею 6804 га  розташоване на території двох адміністративних районів Черкаської області — Чигиринського та Кам'янського та двох лісництв Державного підприємства «Кам'янське лісове господарство» — Креселецького та Грушківського.

Фото: микола Крамар

Окрім цього, Холодний Яр посідає перше місце в Україні за кількістю унікальних археологічних, історичних та наукових об'єктів. За підрахунками дослідників, їх тут налічується понад 150 найменувань. Для прикладу, чого лише вартий тисячолітній дуб Максима Залізняка.

Тут ростуть понад 40 видів дерев і стільки ж різновидів кущів

Як дістатись

Зі Львова до Чигирина майже 800 кілометрів. А звідси потрібно пересісти на маршрутку, яка прямує через Суботів, а згодом – на Черкаси.

Читайте також: Тікаємо зі Львова: де в області можна відпочити цими вихідними

Якщо вже літо від нас втікає, то варто його гідно провести. Збирайте наплічники, хорошу компанію та вирушайте назустріч пригодам.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: