День народження Лукашенка: у центрі Мінська на протест вийшли 200 тисяч людей, влада стягнула спецтехніку й автозаки

1ce1162-2
Фото: TUT.BY

30 серпня, у день народження Олександра Лукашенка, що виконує обов'язки президента Білорусі, в центр Мінська в район площі Незалежності влада стягнула кілька колон спецтехніки та автозаків.

Площа Незалежності, на якій 30 серпня має відбутися чергова акція протесту, обнесена металевою огорожею. Поруч знаходиться спецтехніка, зокрема, водомети, повідомляє УП.

Повідомляється, що доступ на площу Незалежності перекритий, також влада перекрила міст для пішоходів у бік Московської площі.

За оцінкою кореспондента білоруської служби Радіо Свобода, на несанкціоновану опозиційну акцію "Марш миру і незалежності" в неділю прийшло більше людей, ніж на першу масову акцію, коли було 220 тисяч людей.

Через такі дії влади, організатори маршу закликали білорусів у разі повного перекриття площі Незалежності та прилеглих вулиць готуватися до мобільності.

Марш рухається центральними вулицями, намагаючись знайти шлях до Стели. Не обійшлося без сутичок з силовиками. Навпроти КДБ зупинився мікроавтобус. Люди в штатському спробували затримати кількох хлопців - сталася бійка. Протестувальники намагалися відбити хлопців, почали розгойдувати мікроавтобус з криками "Випускай!" і "Провокація".

 

Мітингувальники підійшли до стели "Мінськ – місто-герой". Поруч зі стелою деякі зупиняються на галявинах, деякі вже зайшли за стелу, голови колони не видно. Люди кричать: "Іди геть! Ми йдемо на день народження!". Стелу оточили озброєні військові.

Частина колони протестувальників попрямувала до Палацу Незалежності.

Тим часом силовики посилюють охорону резиденції Лукашенка в Палаці Незалежності. Проспект Перемоги перекритий ОМОНом і спецтехнікою.

За повідомленням на сайті президента Росії, Олександр Лукашенко провів чергову телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним в межах якої погодив свій візит до Москви.

Відзначається, що під час телефонної розмови "Путін тепло привітав" Лукашенка з днем ​​народження. Було підтверджено обопільний настрій на подальше зміцнення російсько-білоруського союзництва і розширення взаємовигідного співробітництва в усіх напрямках. Домовлено в найближчі тижні провести зустріч в Москві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: