Понад 30 гірників на Львівщині і досі залишаються під землею

єждлорпа
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Понад 30 гірників шахти «Надія» перебувають другу добу, зокрема і сьогодні, в День шахтаря, який відзначають в останню неділю серпня, під землею з вимогою виплати заборгованості з зарплати.

«На цей момент – 33-35 шахтарів, було 37, бо кілька вийшли на поверхню. Вони готові стояти до кінця, до страйкарів доєднались інші, прийшли дружини гірників і діти. Ситуація непроста», – каже представник профспілки шахти «Надія» Руслан Віхоть.

Він додав, що на сьогодні гірникам приватної акціонерної шахти «Надія» заборгували зарплату від квітня цього року, повідомляє Радіо Свобода.

Зарплата на підприємстві не виплачується з березня. Станом на 25 серпня борг перед гірниками сягнув 61,54 мільйона гривень.

28 серпня 27 шахтарів залишились під землею, а 29 серпня до них доєднались ще 13 осіб. Шахта «Надія» – приватне акціонерне товариство.

Голова Незалежної профспілки гіркників України Михайло Волинець повідомляє, що заборгованість існує через відсутність розрахунку з боку замовників продукції.

«Калуська ТЕЦ лише в понеділок зможе перерахувати 3,7 мільйона гривень боргу за відвантажене вугілля. Ще 2 мільйони гривень, можливо, вдасться отримати протягом тижня від суміжних організацій – трейдерів. З яких джерел погасити залишок боргу майже в 56 мільйонів гривень – питання. Але це необхідно буде зробити – шахтарі підприємства налаштовані вкрай рішуче», –написав Михайло Волинець у фейсбуці.

Керівництво шахти ще не коментувало ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: