Степанов повідомив як відбуватиметься навчання з першого вересня

хжд
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Перехід закладів освіти до змішаної форми навчання – коли стаціонарне навчання поєднується з дистанційним – це рішення, яке приймає безпосередньо освітній заклад.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"Якщо ми говоримо про змішане навчання, то це мабуть і процес навчання безпосередньо у школі, і дистанційне навчання", - сказав Степанов.

Він нагадав, що, відповідно до рекомендацій МОЗ, припиняється навчання в школі і вона переходить на дистанційне навчання виключно у "червоному" рівні небезпеки.

"Якщо школа з точки зору освітнього процесу вважає, що можна, не перебуваючи в "червоному" рівні, наприклад, на "помаранчевому" рівні зробити такий процес навчання змішаної форми – і дистанційна і безпосередньо стаціонарна в школі – це вже питання яке вирішується на рівні школи. Але виключно перехід на дистанційне навчання, тобто коли припиняється процес навчання в школі – це виключно коли є "червоний" епідеміологічний рівень небезпеки в районі або місті", - заявив міністр.

Він також закликав освітян за можливості проводити уроки на відкритому повітрі, пише Укрінформ.

“Коли ми говоримо про заняття на відкритому повітрі, ми говоримо, що по можливості максимально проводити заняття на відкритому повітрі. Ми ж розуміємо, що є заняття, які просто неможливо, згідно з планів навчання, проводити на відкритому повітрі. Це стосується всіх без виключення класів - і початкової школи, і старшої школи. Тому залежно від ваших навчальних планів , якщо є така можливість, будь ласка, намагайтеся проводити заняття на відкритому повітрі”, - додав Степанов.

В Україні з понеділка, 31 серпня, почне діяти нове епідемічне зонування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: