ДПС виявила незаконне формування 1,4 мільярда податкового кредиту на ринку тютюну

гроші перекази
Фото ілюстративне

За результатами перевірок понад чотирьох сотень виробників та оптових операторів тютюнового ринку Державна податкова служба припинила незаконне формування 1,4 млн грн податкового кредиту з податку на додану вартість.

Про це повідомляє пресслужба ДПС.

Зазначається, що департамент контролю за підакцизними товарами спільно з департаментом податкового аудиту перевірили окремих суб’єктів господарювання, задіяних у ланцюгах постачання від легальних виробників тютюнових виробів, щодо фіктивної купівлі, зберігання та продажу оптових партій тютюнових виробів.

Перевіряли підприємства, які отримують ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі тютюновими виробами, реєструють місця зберігання в єдиному державному реєстрі, беруть в оренду на короткий строк приміщення, подають звітність і навіть сплачують мінімальні податки.

У ДПС пояснили, що для руйнування схеми здійснені одночасно перевірки в 401 місці зберігання і торгівлі і з’ясували, що в 148 місцях діяльність не здійснюється взагалі і не підтверджується наявність залишків сигарет в кількості 195, 47 млн пачок вартістю 8,8 млрд грн, в т.ч. частка ПДВ – 1,4 млрд гривень.

Таким чином, було попереджено незаконне формування податкового кредиту з ПДВ на суму 1,4 млрд гривень, підсумували у відомстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: