Перемогла дружба і жінки: підсумки 49-го кінофестивалю «Молодість» (відео)

118396831_3480052185420000_3568566791852139666_o

Переможцями цьогорічної карантинної «Молодості», що, тим не менш, завершилася офлайн-нагородженням у Києві 29 серпня, стали фільми про дружбу і відданість. Причому в обох фільмах у центрі глядацької уваги - жінки.

Переможцями цьогорічної «Молодості», що, попри карантин, завершилася-таки офлайн-нагородженням у Києві 29 серпня, стали фільми про дружбу і відданість. Причому в обох фільмах, що розділили Гран-прі, у центрі глядацької уваги - жінки. 

Головний приз КМКФ отримали іспансько-мексиканська копродукція «Особливі прикмети» про материнську відданість та канадський «Твій хід» про непросту дружбу двох молодих жінок з індіанського племені інну (хто такі інну і чим вони відрізняються від інуїтів, знає, хто бачив інший канадський фільм "Майна").

Пронизлива драма «Особливі прикмети» режисерки Фернанди Валадес це оповідь про мексиканку, яка, попри безліч перепон і кордонів, вирушає в мандрівку, аби знайти і врятувати свого «мертвого» (якщо вірити владі) сина. Стрічка вийде на екрани країни 24 вересня.

«Твій хід» це історія дорослішання і вірності. Дві дівчинки-індіанки ростуть кращими подругами, які обіцяли один одному триматися разом, не дивлячись ні на що. Але їх дружба похитнулася, коли Мікуан закохалася в білого хлопчика. Дівчата стали жінками, а їхня дружба...

Дебютна стрічка «Бульмастиф» українки Анастасії Буковської, яка перемогла в номінації «Короткометражний фільм», а також здобула відзнаку спеціальних журі, теж розказує  про дружбу. Щоправда, між людиною і собакою: пес рятує ветерана від травматичних переживань.

Ще серед українських проєктів-учасників «Молодості» журі відзначило «Нижній горизонт» - фільм про мономісто Горішні Плавні. Спеціальну відзнаку Boat Meeting отримала режисерка стрічки Жанна Озірна й продюсерка Ірина Ковальчук.

А у національному конкурсі фестивалю перемогу здобула ще одна українка - Оксана Войтенко із "Схроном" про відданість батьківщині та чоловіку-повстанцю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: