В Україні можуть відновити виробництво вакцин - голова МОЗ

вакцина
Фото ілюстративне

Голова МОЗ переконаний, що Україна має необхідний науковий потенціал для виробництва вакцин.

В Україні обговорюють відновлення вітчизняного виробництва вакцин. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Ви, мабуть, знаєте, що в Україні було повністю, мабуть, ще в 1990-их роках зруйноване виробництво будь-якої вакцини. Зараз ми неодноразово говорили з президентом країни, щоб ми почали відновлювати виробництво вакцини. Це стосується грипу, це стосується інших вакцин, які ми кожного року використовуємо», - сказав Степанов. Голова МОЗ переконаний, що Україна має необхідний науковий потенціал, однак знадобиться кілька років, перш ніж ми отримаємо свою вакцину.

«Є в нас гарна школа. Звичайно, це процес не дуже швидкий. Це декілька років потрібно для того, щоб ми мали свою вакцину, яка розроблена нашими вченими. У той же ж час я провів вже декілька зустрічей з нашими підприємцями, які мають відповідні лінії. Наші підприємства «Фармак», «Лікхім», які мають відповідні сертифіковані лінії по виробництву вакцини, можуть виробляти або українську вакцину, якщо вона з’явиться, або іншу», - заявив Степанов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: