В гори на візку: як львів’яни допомагають людям з інвалідністю втілювати мрії (відео)

Фото проєкту On 3 Wheels

Ініціатива «On 3 Wheels» – волонтерський проєкт походів у гори для людей на візках. Її започаткували львів’яни, аби допомагати людям з інвалідністю подорожувати, а зараз вона переросла в те, аби змінити ставлення суспільства до людей з інвалідністю.

Натхненником став Іван Маслюк – хлопець з ДЦП, що на спеціальному велосипеді проїхав усю Європу.

«Спочатку ми з Іваном пішли в гори на простому велосипеді, – розповідає Сашко Луцик, координатор проєкту On 3 Wheels. – Надзвичайно важко, я би під таке знову не підписався, але на горі ми побачили в Івана шок. Для нас – взяв рюкзак і пішов у гори, а для нього це було щось перше в житті, мене це шокувало».

Волонтери знайшли спеціальний візок «джульєтку», який дозволяє зробити походи комфортнішими, відтоді близько 50 людей з інвалідністю та ще понад 1000 волонтерів підкорили різні вершини Карпат.

«Найлегше і найкраще змінити людину – коли ти маєш прямий контакт із людиною з інвалідністю. Можемо мільйон відео видати, мільйон сюжетів на ТБ побачити, що не треба цуратися людей з інвалідністю, а зовсім інше – коли маєш прямий контакт. Саме в походах ми з людьми здружуємося, там найкраще виходить інтегруватись», - додає координатор.

Матеріал опубліковано в рамках програми Media Emergency Fund, яку реалізує Львівський медіафорум, за фінансової підтримки National Endowment for Democracy (NED). Погляди авторів цього матеріалу не обов’язково збігаються з офіційною позицією NED

#MediaEmergencyFund #healthymedia

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: