В Івано-Франківську ресторатори пікетують поліцію: вимагають не закривати літні майданчики

франківську

В Івано-Франківську представники ресторанного бізнесу вийшли на акцію протесту біля будівлі обласної поліції, вимагаючи не закривати літні майданчики, кафе і ресторани через епідеміологічну ситуацію.

Про це повідомляє місцеве видання «Курс».

Депутат Івано-Франківської міськради Сергій Палійчук розповів, що звертались вже в Кабмін.

«Ми вчора провели акцію під міською радою. Направили звернення у Кабмін. Сьогодні почали масово телефонувати підприємці, до яких прийшла поліція і вимагала закритися. Ми зараз прийшли на мирну акцію просити поліцію лояльно ставитися до бізнесу. Ми збираємо підписи і подамо колективне звернення, щоби поліція дозволила підприємцям годувати свої сім’ї та платити зарплати працівникам», - розповів він.

Зараз до рестораторів приєдналися працівники місцевого кінотеатру. Запевняють, що направили 10 тис. грн на придбання дезинфікуючих засобів і рукавичок, зменшили кількість сеансів і готові дотримуватися всіх вимог карантину, тільки б знову не зупиняти роботу.

До пікетувальників вийшов заступник начальника обласної нацполіції Ігор Максимів. Він пояснив, що поліція лише слідкує за дотриманням обмежень, які встановив Кабмін. В Івано-Франківську поліцейські поки що проводять лише роз’яснювальну роботу. В місті ще не складено жодного протоколу.

«Працюємо більше на профілактику. Ми отримуємо часто скарги від громадян на заклади, що порушують карантинні вимоги. Ми змушені виїжджати і перевіряти», – пояснив поліцейський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: