СБУ викрила угруповання, яке «штампувало» паспорти ЄС для нелегалів

world-1264062_1920
Ілюстративне фото: TheAndrasBarta from Pixabay

У рамках спецоперації на території Чернівецької, Львівської та Тернопільської областей СБУ затримало злочинну групу, що виготовляла тисячі фальшивих документів емігрантів в ЄС.

СБУ затримала учасників організованої групи, які налагодили механізм незаконної легалізації на території нашої держави іноземців для подальшого переправлення до країн Євросоюзу.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Фальшиві паспортні документи європейських держав призначалися для вихідців з країн підвищеного терористичного ризику – Середньої Азії та Близького Сходу.

Оперативники спецслужби зафіксували понад 300 фактів підробки. Крім того, було викрито понад 20 «гуртових замовників» фальшивок у 12 регіонах України.

Середній обсяг підроблених документів сягав від 200 до 320 одиниць щомісяця. Загалом з початку 2017 року зловмисники продали майже 4 тисячі фальшивих документів. Повідомляється, що за результатами проведення спецоперації оперативники спецслужби викрили всіх учасників злочинної групи. Одним з викритих «гуртових замовників» виявився співробітник Національної поліції.

Наразі 6 фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Триває досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: