Що робити, якщо вашій дитині не вистачило місця у групі продовженого дня

школи

Вже традиційно з початком нового навчального року батьки дітей початкових класів стикаються з проблемою – а де ж залишити дітей після уроків?

У кожному навчальному закладі Львова працюють групи продовженого дня, де можна залишити дитину, поки батьки на роботі. Однак часто виявляється, що не всі охочі можуть скористатись такою можливістю. Вже вчора в батьківських групах публікували дописи про те, що їхню дитину не беруть на групу продовженого дня через обмежену кількість місць.

В управлінні освіти Львівської міської ради натомість кажуть, що навіть попри особливі цьогорічні умови навчання (через пандемію коронавірусу) з цим не повинно виникнути жодних проблем. І обіцяють – місця будуть для всіх охочих.

Зоряна Довганик, начальниця управління освіти Львівської міської ради каже, що групу ніхто не скасовував. Щоправда, є певні нюанси.

«Жодних змін по роботі продовженої групи у школах нема. Ніхто їх не скасовував і вони повинні дотримуватись такого самого регламенту загально-освітнього процесу. Група працює відповідно до положення, має бути не менше аніж 30 дітей.

Якщо батьки мають таке бажання і таку потребу, вони пишуть заяву на ім’я директора школи, і ми створюємо ці групи. Вже цього навчального року у нас буде функціонувати 369 груп продовженого дня. Це відповідно до попередньої мережі.

Напевне, ситуація в кожній школі є різною. Адже ми вступили в такий період, в якому до кінця не знаємо, що і як буде відбуватись. Така ситуація нова для всіх – і для директора школи, який несе відповідальність абсолютно за все, і для вчителів, і для дітей, і для батьків. Можливо були такі випадки, коли директор в школі сказав, що група продовженого дня буде працювати, скажімо, з наступного тижня.

Однак обмеження кількості дітей у групі не є правильним. Тому ті батьки, які кажуть, що в них є бажання і потреба віддати дитину у групу продовженого дня, ми завжди на це адекватно реагуємо. Дозволяємо ввести додаткові пів ставки чи ставку вихователя групи продовженого дня для того, щоби забезпечити всіх, хто цього потребує», – каже Зоряна Довганик.

В управлінні освіти наголошують, що батькам потрібно конкретно та остаточно визначитись – чи буде їхня дитина точно і постійно відвідувати групу.

Щоби залишити свою дитину у групі продовженого дня у школі, де навчається дитина, необхідно просто написати  заяву на ім’я директора школи, вручити вчителеві, а він вже повинен передати директору школи на розгляд

«Кожного року відбувається так, що вже до середини листопада дітей на групі продовженого дня у школах важко знайти. Не відвідує 40, а то й 50%. Тому що батьки всі пишуть завчасно, вони страхуються, ми вводимо штатні одиниці, приймаємо на роботу людину. А потім не завжди ця людина має з ким працювати, я вже не кажу про новий рік із січня. Треба також зважати ще й на це. Батьки нібито хочуть, але пізніше розуміють, що група їм не дуже потрібна і перестають відправляти дітей», - розповідає Довганик.

Щоби залишити свою дитину у групі продовженого дня в школі, де навчається дитина, необхідно просто написати  заяву на ім’я директора школи, вручити вчителеві, а він вже повинен передати директору школи на розгляд.

«Якщо буде відмова, то вона повинна бути в письмовому вигляді. І має бути аргументація. Тоді ми вже будемо з’ясовувати, чому так сталося.

Спрогнозувати все заздалегідь дуже важко, особливо в теперішніх умовах. Адже батьки багато переживають і переводять дітей на індивідуальне домашнє навчання. Однак, якщо є заява, ми ніколи не йдемо проти того, щоби створити нову групу продовженого дня», - підсумували в управлінні освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: