Цьогорічний держбюджет звели з високим дефіцитом, - Міністерство фінансів

33_main

Держбюджет за січень-серпень 2020 року зведено з дефіцитом в 40 мільярдів гривень. Зокрема, по загальному фонду дефіцит склав 51 мільярд гривень.

Про це повідомив Мінфін з посиланням на оперативні дані Держказначейства.

«У січні-серпні 2020 року видатки по загальному фонду держбюджету склали 646,6 млрд грн, або 87,4% від розпису звітного періоду», — йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що соціальні витрати, витрати на оборону, обслуговування боргу, а також субвенції та дотації місцевим бюджетам повністю профінансовані відповідно до розпису.

Запозичення до загального фонду держбюджету за вісім місяців склали 378,2 млрд грн, що на 7,7% менше плану.

«У цілому від розміщення ОВДП на фінансування держборгу залучено 208 млрд грн (13,2% від плану), зокрема за рахунок випуску ОВДП в іноземній валюті — 84,6 млрд грн ($ 2,4 млрд і 7 млн ​​євро)», — вказав Мінфін.

Погашення держборгу в січні-серпні цього року склали 275 млрд грн або 99,9% плану, в тому числі 76,7 млрд грн — обслуговування (92,6% від плану).

Дефіцит держбюджету України, за даними Держказначейства, в січні-червні 2020 року склав 18,8 млрд грн, в тому числі 28,38 млрд грн — за загальним фондом при плані в 42 млрд грн.

У Рахунковій палаті заявили, що дефіцит бюджету України за перше півріччя склав понад 38 мільярдів гривень.
У квітні Рада внесла антикризові зміни в державний бюджет на поточний рік, збільшивши його дефіцит майже втричі — до 298,4 мільярда гривень, або 7,5% від ВВП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: