За п’ять років ЛКП «Лев» прилаштувало майже дві тисячі безпритульних тварин

118722375_2696780430579756_4079017087987170716_n

Протягом п’яти років у Львові під контролем ЛКП «Лев» працює програма по догляду за безпритульними тваринами. За цей час у місті у родини вдалося прилаштувати майже дві тисячі безпритульних тварин.

Про це під час брифінгу повідомила радниця міського голови з питань поводження з тваринами Оксана Кошак, передає ІА Дивись.Info.

За її словами, ЛКП «Лев» протягом 5 років працює згідно з програмою відлову-стерилізації-вакцинації та прилаштування тварин у родини. За п’ять дії цієї програми у Львові вдалося опрацювати три тисячі тварин.

«За 5 років підприємством було опрацьовано майже 3 тисячі тварин, частина з них знайшли своїх власників і їх було повернуто в сім’ї. Загалом нам вдалося стерилізувати, 2086 тварин та ще 1760 прилаштували. Відсоток прилаштування за минулий рік досяг 96%», – сказала Оксана Кошак.

Оксана Кошак запевнила, що «місто Львів найшло механізм, як в Україні, не витрачаючи великих бюджетів, не перетримуючи довго тварин в притулках, зменшення собак на вулиці. Це унікальна модель, яка показала свою ефективність щорічних волонтерських підрахунків».

Окрім прилаштування тварин у Львові діяла і просвітницька програма. Вона працює і зараз та має на меті змінити ставлення до тварин серед дітей та дорослого населення.

«Все почалось наприкінці 2015 року, коли ми з попереднім очільником ЛКП Лев проговорювали питання, звідки беруться безпритульні тварини, і як з цим працювати. Нам потрібно було просвітництво, особливо серед юних львів’ян. Я тоді познайомилась з методистом навчально-методичного центру міста Львова, запропонувала спільно розробити спеціальний просвітницький курс для школярів. У 2016 ми розробили спеціальні уроки: 4 з них проходили в класі та один – виїзний безпосередньо в ЛКП «Лев». На заняттях якраз концентруємо увагу школярів на те, звідки беруться безпритульні тварини, як відповідально утримувати тварину», – розповіла керівниця з корпоративних комунікацій компанії Kormotech Катерина Ковалюк.

У Львові для того, аби запобігти збільшенню кількості безпритульних собак на вулицях міста, запровадили чипування. Цю процедуру роблять власницьким собакам.

Як зазначали в ЛКП «Лев» – це найнадійнішим метод знайти власника собаки, якщо тварина загубилась.

За словами засновника міжнародної платформи ідентифікації тварин Animal-id.info UA Віктора Копача, з 2017 року у Львові вдалося прочипувати майже 10 тисяч тварин.

«На сьогодні у Львові 30 ветеринарних клінік через, які можна здійснити реєстрацію ідентифікацію тварини. З 2017 року у Львові спільно з ЛКП «Лев» і спільно з 30-ма клініками проводиться чипування тварин. Також наша організація надає безплатно чіпи місту та клінікам. На сьогодні вже прочиповано майже 10 тисяч тварин», – розповів він.

Маркіян Рой

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: