Лукашенко знову заявляє про «втручання» України та країн ЄС

1562535807_0_0_2773_1561_1920x0_80_0_0_eb73016f8603964043cb244ec6a2b974

Президент Олександр Лукашенко заявив, що на обставини в Білорусі більшою мірою впливає зовнішнє втручання у внутрішні справи країни й управління протестними акціями з-за кордону.

Про це повідомляє БЕЛТА.

«Воно (втручання - ред.) відбувається з Польщі, Чехії, Литви та України, що нас найбільше насторожує... Ми реагуємо на будь-які негативні рухи в адресу Білорусі. Для нас найважливіше - не допустити розпалювання в Мінську якоїсь пожежі. Тому що так буває завжди: починається зі столиці й перекидається на всю країну», - сказав він.

Як зазначає агентство, на цей час у Мінську в Палаці Незалежності проходить зустріч Лукашенка і прем'єр-міністра Росії Михайла Мішустіна. По завершенні зустрічі на вищому рівні очікуються окремі переговори урядових делегацій Білорусі й Росії за участю прем'єр-міністрів.

Що відбувається у Білорусі

У Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, що відбулися 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Силовики жорстоко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світло-шумові гранати та водомети. У перші дні протестів було затримано понад 6,7 тисячі осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про щонайменше п'ятьох загиблих під час протестів.

Євросоюз не визнав результати президентських виборів в Білорусі та вирішив ввести персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: