Нацрада перевірить телеканал Мураєва через ролик, показаний до Дня Незалежності

img_top-1024x768

3 вересня Національна рада призначила позапланову перевірку ТОВ «НАШ 365» (супутниковий телеканал «НАШ») через показаний до Дня Незалежності ролик, який містить ознаки дискримінації і розпалювання ворожнечі та викликав обурення у  суспільстві.

Про це повідомили в Національній раді з питань телебачення та радіомовлення.

Йдеться про те, що 24 серпня на телеканалі «НАШ» 14 разів було показано відеоролик «НАША (НЕ)ЗАЛЕЖНІСТЬ? НАШ ПОКАЖЕ» хронометражем 53 секунди, який був вироблений у художньо-образному стилі, без тексту, в супроводі звуку метронома.

«Цей відеоролик створює образ негативних наслідків від вибору українського народу під час проведення 1 грудня 1991 Всеукраїнського референдуму, на якому 90,32% громадян, які брали участь у голосуванні (а це 84,18% населення України), підтримали незалежність України. Поширення в ефірі телеканалу такого відеоматеріалу саме в день державного загальнонародного свята – Дня Незалежності України – має ознаки дискримінації стосовно тих громадян України, через вибір яких на Всеукраїнському референдумі у грудні 1991 року наша держава здобула незалежність, а також розпалення ворожнечі між різними групами населення країни»,  йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим Нацрада призхначила позапланову перевірку.

Довідка

«НАШ» — український проросійський новинно-політичний телеканал, що належить Євгену Мураєву, відомому своїми українофобськими та проросійськими поглядами. Почав тестове мовлення 7-го, а повноцінне — 19 листопада 2018 року на базі жіночого каналу «МАКСІ-ТВ».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: