Сьогодні гірники під ЛОДА вимагали виплати заборгованості

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420

Із 60-ти заборгованих мільйонів гривень шахтарям шахти «Надія» поки що виплатили тільки 5.

Із 50-ти заборгованих мільйонів гривень гірникам шахти «Надія» поки що виплатили тільки 5.

Сьогодні шахтарі та їхні рідні влаштували пікет біля обласної адміністрації у Львові.

Вони били касками по асфальту, вимагаючи, щоб керівництво області втрутилося в ситуацію.

«До обласної адміністрації ми звертатися ще у червні, щоб нам почалися якісь виплати. Нам тоді сказали їхати до Києва. В Києві президент нам пообіцяв, що наше питання буде вирішене. Сьогодні ми прийшли сюди, бо нащі хлопці уже 6-й день сидять у шахті. У них немає свіжого повітря і уже тиск підвищений. Це вже крайній захід, бо ще день-два вони можуть не витримати і це вже буде питання всієї держави. Це буде катастрофа державного рівня. Ми хочемо щоб ОДА робила різкі кроки, бо вона має прямий зв'язок з президентом, і якомога швидше вплинула на центральну владу. Ми перекривали дорогу, але з цього не було ніякої користі», - розповів ІА Дивись.info працівник щахти Юрій Смук.

За його словами, зараз заборгованість шахтарям становить 46 млн гривень.

«Це з березня. Тільки липень нам закрили. Це те що зараз виділили і це по кілька тисяч кожному вийшло.  У адміністрації нам сказали, що готується рішення про виділення коштів з резервного фонду. Ми просимо, щоб це було якомога швидше. Якщо цих грошей не буде підемо на крайні заходи. Я сам піду в «самоволку» в шахту і буду з тими хлопцями. Вони вже готові голодувати, але ми просили їх того не робити Чекаємо на рішення влади, або буде голосування», – додав Юрій Смук

Нагадаємо, сьогодні депутати Верховної Ради розглядали питання перерахунку з держбюджету коштів на виплату заборгованої за 5 місяців зарплатні гірникам шахти «Надія»,- про це ІА Дивись.info повідомив народний депутат, голова Конфедерації вільних профспілок та Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

За його словами, зараз розглядається питання про перерахування гірникам грошей з бюджету. «Надія є, – зазначив нардеп. – Головне, щоб люди витримали».

Нагадаємо, 5 млн гривень від «Центренерго» вже надійшли на рахунки шахти. Вони будуть направлені на виплату зарплати гірників. Крім цього, ще 31 серпня, за зверненням Міненерго, ДП «Калуська ТЕЦ-НОВА» перерахувало шахті «Надія» 3,7 млн грн, які також направлять на виплату заробітної плати.

«Міністерство вживає всіх можливих заходів, аби забезпечити виплату заробітної платні гірникам «Надії». Ми аналізуємо варіанти, як далі функціонуватиме підприємство, і найближчим часом представимо наш план дій. Хочу наголосити, що ті, хто довів підприємство до такого скрутного стану, мають бути покарані», – заявила тимчасова очільниця Міністерства енергетики Ольга Буславець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: