У Львові візьмуться за «Простір синагог»

1_27-696x464

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив виділення коштів на реставраційних робіт на території «Простір синагог».

Згідно з рішенням виконкому, проведення робіт доручено ЛКП «Бюро спадщини». На це їм буде виділено 180 тисяч гривень з бюджету міста. У мерії також планують розв'язувати проблему охорони об’єкту.

«Зараз ситуація виглядає так, що громадський простір є одним з улюблених для наших мешканців, але вони не завжди там себе поводять так, як належить. Камери спостереження не дають результату. Муніципали та поліція мусять по кілька разів за на день (особливо з 10 вечора і до ранку) туди виїжджати. Пропонуємо двома кроками якось врятувати ситуацію. Перш за все, ми хочемо забезпечити там пункт нашої Муніципальної варти, щоб вони завжди були там на місці. А друге - надати нашому Бюро спадщини кошти на проведення першочергових ремонтно-реставраційних робіт. Тут треба чистити й камінь, і метал», - запропонувала начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

«Є проблема, її треба вирішити. Будь-які несанкціоновані речі там можуть мати міждержавний конфлікт. Я б пропонував тут запросити працівників поліції, працівників Національної гвардії, представників бізнесів, які там є поруч, і разом з ними знайти якусь оптимальну форму. Поставити там пост Муніципальної варти - не вихід. Пропоную певний час витратити на думальний процес і на наступний виконком винести вже правильне рішення», - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, виконком проголосував за частину рішення щодо виділення ЛКП «Бюро спадщини» 180 тисяч гривень на обслуговування (реставрування) території «Простір синагог». Щодо охорони «Простору синагог» буде підготовлено окреме рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: