У перший день роботи екологічний патруль Львова зафіксував порушення

2020-09-03 13.54.17 city-adm.lviv.ua bb6b74bf49fa
фото: Олександр Мазуренко

У четвер, 3 вересня, у місті розпочав роботу екологічний патруль, створений на базі КП «Адміністративно-технічне управління».

Про це інформує пресслужба Львівської міськради.

Так, представники екопатруля фіксують порушення природоохоронних заходів та правил благоустрою у Львові. Зокрема, сьогодні зафіксували самовільну зрізку дерева на вул. О. Степанівни, 50А, склавши протокол про адміністративне правопорушення. Такj; до екопатруля запрошують долучатись всіх активних мешканців, які вболівають за стан довкілля у місті.

«Раніше були екологічні злочини, які так і не фіксувались. Поліція особливо не цікавилась тим, що, до прикладу, зламане дерево. Навіть за наявності всіх відео з камер, які активісти самі збирали та показували, жодна справа нікуди не доходила. Порушень насправді є багато: люди скидають сміття там, де його не можна скидати на території міста, люди підпалюють траву та відходи тощо. На такі правопорушення поліція здебільшого не реагує. Йдеться про складання протоколів і намагання притягнути винних до відповідальності. Але насправді головне — вчасно зрозуміти, що така потреба є, тому що переважно такі порушення не є одиночними. Переважно, якщо ми ігноруємо це місяцями або роками, то це означає, що роками воно накопичується і складається. Відповідно, для того, щоб зрозуміти джерела таких порушень, нам потрібні патрулі, які будуть патрулювати фактично важкодоступні ділянки міста, де якраз такі речі регулярно стаються», — зазначила начальниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

Так, екопатрульні регулярно патрулюватимуть місто та околиці і фіксуватимуть будь-яке порушення щодо природоохоронного законодавства. Аби їхня робота була максимально ефективною, спочатку їх навчатимуть працівники Держекоінспекції. А після навчання їм вручать спецпосвідчення від Держекоінспекції. Такий документ дозволить екопатрулю інформувати, попереджати, а також складати адмінпротоколи та, за потреби, викликати поліцейських.

Нагадаємо, наприкінці серпня виконавчий комітет міської ради проголосував за створення екологічного патруля у Львові. Він працюватиме на базі комунального підприємства «Адміністративно-технічне управління» Львівської міської ради та у тісній співпраці із Державною екоінспекцією у Львівській області. Це перший такий досвід в Україні, адже екопатрулі працюватимуть не як громадські активісти, а на базі Львівської міської ради та водночас матимуть посвідчення від Державної екоінспекції.

Охочих стати екопатрульними у Львові просять заповнити онлайн-форму за цим посиланням або до 30 вересня надіслати на електронну пошту управління екології та природних ресурсів [email protected] резюме у довільній формі (обов'язково вказати контактні дані). Не пізніше 5 жовтня управління екології та природних ресурсів надасть відповідь і запросить кандидатів, що пройшли відбір, на співбесіду.

Якщо виникають питання, можна телефонувати за тел. 297 57 55 або 297 59 82.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: