Укрпошта отримала 100 млн грн від продажу зайвої нерухомості

аукціон
Зображення ілюстративне, з відкритих джерел.

На рахунки Укрпошти надійшли перші 100 млн грн від продажу нерухомості, що не використовується у господарській діяльності.

Як повідомляє Finance.ua, загалом компанія провела 22 успішні аукціони, в яких змагалися 78 учасників.

«Вартість продажу лотів під час торгів зросла в 1,7 рази — стартова вартість проданих об’єктів становила 58 млн грн, а фінальна 100 млн грн. Аукціони були конкурентними — в середньому 3,5 учасники на кожен із лотів. Найбільше покупців зацікавив продаж будівлі на Військовому проїзді в Києві: в цьому аукціоні зареєструвалося 12 учасників, а початкова ціна лоту зросла утричі», — сказано у повідомленні.

«Лише три найуспішніші аукціони принесли 57 млн грн. Серед перемог Укрпошти — торги за будівлю поруч із залізничним вокзалом у Львові. Але будівля це — лише у документах, а реально — це залишки фундаменту, який ми продали за 18 млн грн. Усі отримані кошти компанія інвестує у розвиток інфраструктури. Ми і надалі продовжуємо позбуватися активів, що не приносять дохід і потребують великих коштів на утримання: оголошуємо нові аукціони та виставляємо об’єкти на продаж. Найближчі торги проведемо 3-4 вересня, де лотами будуть будівлі у Броварах, Одесі та у Затоці», — зазначив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський.

Національний поштовий оператор на першому етапі виставив на продаж 30 об’єктів (177 інвентарних одиниць). Їх загальна стартова ціна відповідно до незалежної оцінки становила 82,6 млн грн. На другому етапі державна компанія виставила на продаж ще 61 об’єкт, вартість яких була оцінена у 189 млн грн.

Загалом Укрпошта має в своєму портфелі понад 1,25 млн кв. м нерухомості, з яких 132 тис. кв. м не використовуються в господарській діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: