Зеленський хотів призначити довічну стипендію своєму батькові як «видатному діячу»

зел5

Кабінет Міністрів зняв з розгляду проєкт указу президента Володимера Зеленського «Про призначення довічних державних стипендій видатним діячам освіти», де у списку кандидатів на стипендії був батько глави держави.

Відповідний проєкт указу опублікований на сайті Кабінету Міністрів України, - пише Перший.

Дане питання було включено до порядку денного засідання КМУ 2 вересня. Доповідати мав тимчасово виконуючий обов’язки міністра освіти Сергій Шкарлет.

Проєкт указу передбачав  призначити довічні державні стипендії «видатним діячам освіти, які досягли 70-річного віку».

Серед кандидатів на стипендії був і батько чинного президента – Зеленський Олександр Семенович, викладач Криворізького економічного інституту, доктор технічних наук, професор.

Згідно з пояснювальною запискою, проєкт указу спрямований на «стимулювання творчої роботи діячів освіти, засвідчення їх видатних особистих досягнень».

Документ був розроблений «за результатами відбору згідно з рішенням конкурсної комісії Міносвіти щодо кандидатів на отримання державних стипендій».

Також, нардеп від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко, підтвердив інформацію  що Кабмін зняв з розгляду питання про присвоєння довічних стипендій.

«Зараз в ЗМІ пішла інформація, що Кабмін виділив довічну стипендію батькові Зеленського. Це не правда. Його прізвище дійсно було в списках на отримання довічної стипендії. Але пункт 2.3 (про присвоєння довічних стипендій) зняли з розгляду», – написав він у Telegram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: