На Львівщині ще одна школа пішла на карантин через коронавірус

Coronavirus (2019-nCoV)
ANKARA, TURKEY - FEBRUARY 14: In this photo illustration coronavirus (2019-nCoV) blood samples are displayed on February 14, 2020 in Ankara, Turkey. ( Aytaç Ünal - Anadolu Agency )

Одна із шкіл у Сколівському районі переходить на дистанційне навчання через коронавірус.

Одна зі шкіл у Сколівському районі переходить на дистанційне навчання через коронавірус.

Про це під час брифінгу розповів заступник директора департаменту освіти та науки Львівської ОДА Роман Пастушенко, передає ІА Дивись.Info.

Він нагадав, що на Львівщині три школи почали вересень із дистанційного навчання. Одна школа відразу почала навчальний рік з дистанційного навчання через коронавірус, дві інших – через причини не дотичні до поширення Covid-19. Тепер до шкіл, де запроваджено дистанційне навчання додалася ще одна.

«Ми отримали інформацію від ще однієї школи у Сколівському районі, яка переходить на дистанційне навчання, у зв’язку з тим, що на Covid-19 захворіло кілька педагогів. Поки що це лише підозри, бо результатів ПЛР-тестів ще немає», - розповів Роман Пастушенко.

За його словами кожна школа відповідно до рекомендацій міністерства освіти сама визначала як організовувати свою роботу.

«Перші приписи про те як організувати таку підготовку та як проводити навчальний процес в умовах коронавірусної інфекції з’явились ще в липні. Відповідно до тих рекомендацій та листів Міносвіти, кожна школа повинна була підготуватись до початку вересня.  Кожна школа відповідно до цих рекомендацій сама визначала як організовувати свою роботу. В нашій області дуже різні школи, тому організація освітнього процесу теж різна. У маленьких  школах, зовсім не спостерігається проблем в організації процесу, оскільки дітей у класах небагато, достатньо великі площі, тож дистанціювання повністю збережено. Водночас у великих школах навчання подекуди організували у змішаному форматі», - розповів заступник директора департаменту.

Тим часом ситуація із захворюваністю на Львівщині залишається складною, але стабільною.

Як розповів керівник обласного штабу із ліквідації надзвичайної ситуації Андрій Васько, наразі нових закладів для пацієнтів із COVID відкривати не планують, хоча у випадку необхідності готові облаштувати додаткові ліжкомісця.

«На сьогодні проводяться підготовчі роботи по низці лікувальних закладів щодо виділення окремої зони для пацієнтів із COVID. Але враховуючи стабілізовані показники госпіталізованих пацієнтів, на сьогодні ми не потребуємо додаткових лікарень, але при необхідності будемо готові розгорнути додаткові ліжка дуже швидко», - пояснив Андрій Васько.

За його словами сьогодні у Львівській області на стаціонарному лікуванні перебуває 1300 пацієнтів з COVID-19.

«З них 36 пацієнтів перебувають на штучній вентиляції легень і приблизно сотня пацієнтів в реанімаційних відділеннях. Станом на сьогодні ми маємо 424 смерті від коронавірусу в області. На загал в нас зареєстровано приблизно 15 тис. випадків інфікування на COVID-19», - розповів керівник штабу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: