У Львові створять комунальну футбольну школу «Карпати»

IMG_8377

Депутати Львівської міської ради погодили створення комунальної дитячо-юнацької футбольної школи «Карпати».

Про це повідомляє ІА Дивись.Info.

Нова установа перебуватиме у підпорядкуванні управління спорту ЛМР. Там навчатимуться вихованці академії футболу «Карпати», а викладатимуть – тренери академії.

Як пояснив під час засідання начальник управління спорту Антон Нікулін, комунальну футбольну школу вирішили створити через те, що ФК «Карпати» заявив про брак фінансування та вилетів з Прем’єр-ліги.

«Ми вирішили забрати з академії футболу всіх дітей і викладацько-тренерський штаб, щоб вони мали майбутнє. Ми маємо звернення від усіх батьків і тренерів про прийняття академії в комунальну власність. Можливо, у майбутньому знайдеться меценат, який фінансуватиме школу. Наразі ми робимо чисто фундаментальні речі, аби зберегти те, що є», – сказав він.

Школа буде безкоштовною для дітей. На її фінансування з міського бюджету виділять до кінця 2020 року 4 млн грн, а у 2021 році – 9 млн грн.

Згідно з пояснювальною запискою до ухвали, у школі будуть групи з початкової підготовки, попередньої та спеціальної базової підготовки, а також з підготовки до вищих досягнень. Невдовзі управління спорту має затвердити статут школи та зареєструвати її юридично.

Також, за словами Антона Нікуліна, місто працює над тим, щоб базою для школи став стадіон «Україна», який орендують «Карпати». Договір з футбольним клубом у мерії планують розірвати.

На базі футбольної академії ФК «Карпати» навчається близько 500 дітей.

Нагадаємо, що «Карпати» на початку липня виключили з УПЛ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: