Восени в Україні щодня будуть фіксувати до 6 тисячі випадків COVID-19 - інфекціоніст

корона5

В Україні на сьогодні спостерігається зростання кількості хворих через те, що  вірус проникає у нові групи населення та географічні частини. А також через пом'якшення карантинних обмежень.

Про це заявив інфекціоніст, консультант з управління змінами, засновник Revival Institute Вадим Арістов, передає Главред.

Крім цього, за його словами, знижується середньодобова температура та змінюється вологість – ці чинники суттєво впливають на швидкість розповсюдження вірусу.

Також чимдалі більше українців вважають, що вірус не є страшним. «Все це веде нас до того, що наступний пік захворюваності в Україні буде шаленим», - підкреслив інфекціоніст.

Арістов зазначив, що влітку розповсюдження коронавірусу «з’їлася» саме завдяки погоді, але зараз спека поступово відступає, тому «восени у нас, на жаль, буде не 4-6 тис.і випадків на день, а більше. Скоріш за все, верхню межу буде визначати пропускна здатність наших лабораторій».

За словами інфекціоніста, основний чинник, що сприятиме більшій захворюваності восени – це не грип, а той факт, що люди більше часу проводитимуть усередині приміщень. У цих приміщеннях буде нижчий рівень повітрообміну і недостатня вологість. «До того ж, люди психологічно втомилися носити маски і дотримуватися обмежень, тому вони чують лише те, що хочуть чути. Це, зрештою, призведе до неправильної поведінки», - підсумував спеціаліст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: