Як провести перші вересневі вихідні вдома: перелік фільмів

вихідні

Хоч літо вже за горами, а на порозі — початок осені, мабуть, найкращим рішення буде провести вихідні перед монітором екрана, де фільмують цікаве кіно, закутатись у покривало та пити тепле какао.

ІА Дивись.info пропонує добірку якісного кінематографу, який вдасться переглянути за суботу-неділю.

Диво/ Wonder

Американська драма, створена режисером Стівеном Чбоскі за однойменним романов Паласіо. Світова прем'єра стрічки відбулась 2017 року.

Це історія про хлопчика Августа, який нічим не відрізняється від своїх однолітків — дуже енергійний, добрий, завзятий, він фанатіє від «Зоряних війн», обожнює родину та гратись зі своїм собакою, проте його відрізняє один факт — Август ніколи не відвідував школу та не спілкувався із однолітками. У свої юні роки хлопчик переніс 27 операцій через рідкісну генетичну хворобу — в Оггі повністю скалічене обличчя, тому він комплексує та боїться зустрічей з чужими людими, та мати вирішує: сину час піти до школи та спробувати потоваришувати з іншими учнями.

Фільм не залишитись осторонь найзатятішого скептика та, ймовірно, змусить нас замислитись про речі, які так часто здаються нам не важливими.

Дитинство / Boyhood

«Дитинство» — це атмосферна стрічка про найкращий та найбезтурботніший період нашого життя. Режисер — Річард Лінклейтер — займався зйомками 11 років ( з літа 2013-го до початку 2014-го).

Це історія хлопчика Мейсона, який з кожним днем дорослішає. Тут віддзеркалення душі дитини, яка хвилюється через розлучення батьків, батька, що налягає на чарку все частіше та матір, яка намагається із цим впоратись. Пізніше мати юнака знайде іншого чоловіка, та і він виявиться не гідним кандидатом для жінки. Дитина, занурена в драму, по-своєму відчуває ці моменти. Він захоплюється музикою, Гаррі Поттером і, як і попередній герой фільму, «Зоряними війнами». Та вже пізніше захоплення Мейсона стали такими ж дорослими, як і він сам: наркотики, дівчата, прагнення захопити весь світ...

Це розповідь про дитину, яка дорослішає, себто, кожен знайде у великих наївних очах Мейсона самого себе.

Паразити / Parasite

Південнокорейська драма 2019 року режисера Пон Чжун Хо, яка 2019-го отримала Золоту пальмову гілку на 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі.

Це історія про аферу бідної родини, чий син обманом влаштовується на роботу до будинку заможної сім'ї. Користуючись довірливістю багатіїв, син переводить на роботу своїх рідних. Однак їхнє прагнення легкого життя обертається несподіваною трагедією для обох родин. Стрічка з непередбачуваним кінцем, яку переглядаєш на одному диханні.

«Паразити» — про людей, яких в одну мить затмарюють сумнівні прибутки, які втрачають почуття сорому, совість і відкидають здоровий глузд на шляху до певної мети, яка може зашкодити іншим. Людина паразитує у той час, коли прагне «легких» досягнень, та ми ніколи не знаємо, чим це все обернеться.

Серед вас, швидше за все, є ті, кому дуже сумно через швидкий прихід осені, але й також є прихильники цієї пори. У будь-якому разі: фільм — це завжди правильне рішення. І насамкінець порада від нас: аби поєднати приємне з корисним, можна переглядати стрічку двічі: наприклад, англійською та іншою мовою, натомість вивчаючи іноземну, не вилазячи з-під ковдри, бо вчитися в затишку надихає набагато більше.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: