На Львівщині відкриють ще один новозбудований дитячий будинок сімейного типу

_1599223093_613x321.65390749601_3_0_nw
Фото: ЛОДА

У селі Наварія, що на Пустомитівщині, на стадії завершення будівництво дитячого будинку сімейного типу. У ньому проживатимуть діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Загальна кошторисна вартість об’єкту становить понад 4 мільйони 300 тисяч гривень. На даному етапі підрядна організація здійснює озеленення території, а також завершує очисні споруди. Цей дитячий будиноксімейного типу  - четвертий новозбудований на території ЛЬвівської області », - зазначив т.в.о. керівника управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації Павло Терех.

Відкриття ДБСТ планують уже цього року. Станом на сьогодні, триває пошук батьків-вихователів.

"Метою   створення   дитячого   будинку  сімейного  типу  є забезпечення належних умов  для  виховання  в  сімейному  оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Дитячий   будинок   сімейного  типу - окрема сім'я, що створюється за бажанням  подружжя  або  окремої  особи,  яка  не перебуває у шлюбі,  які беруть на виховання та спільне проживання від 5 до 10 дітей-сиріт  і  дітей,  позбавлених  батьківського піклування", - розповів начальник служби у справах дітей ЛЬвівської обласної державної адміністрації Володимир Лис,

Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання  дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування матеріальну та соціальну підтримку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: