Впустити не можна повернути: яка доля чекає на іноземців, що застрягли в аеропорту Львова

1464183-1
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Державна прикордонна служба України відмічає зростання кількості випадків прибуття в Україну іноземців, батьки яких є громадянами України.

Постанова Кабінету Міністрів України № 641 від 22 липня «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» передбачає виключення стосовно в’їзду в Україну для іноземців – дітей громадян України, однак дітьми є особи, які не досягнули 18 років, повідомляють у Держприкордонслужбі.

У випадках прибуття в Україну іноземців віком старше 18 років, батьками яких є громадяни України, прикордонники з’ясовують мету поїздки та вивчають підстави для перетинання державного кордону. У разі наявності підстав гуманітарного характеру може виноситися рішення Голови Держприкордонслужби щодо пропуску цих осіб в Україну.

Більшість ситуацій такого характеру прикордонники спостерігають упродовж останніх кількох діб в аеропорту Львова.

Стосовно цих осіб проводяться заходи прикордонного контролю для прийняття рішень щодо їх пропуску на територію України.

Нагадаємо, сьогодні вранці видання "Європейська правда" інформувало, що в аеропорту Львова громадян США, Німеччини та Канади, які приїхали відвідати батьків, не пропускають через кордон, через те що Державна прикордонна служба вважає дітьми осіб тільки до 18 років.

Одна з пасажирок Марія Ягла повідомила на своїй сторінці у Facebook, що прибулі пасажири із 17:30 суботи не можуть вийти з аеропорту.

"Всі вони мають законні (згідно постанови КМК 641 від 27 серпня 2020 р.) підстави для в'їзду в Україну як іноземні громадяни, які є родичами першої лінії громадян України. Але наші українські посадовці для свого користування придумали один пунктик до вищезгаданої постанови, а саме, що іноземці, які їдуть до батьків-громадян України, мають бути дітьми до 18 років. Хоча в постанові цього немає", - написала вона.

Вона також зазначила, що пасажири мають всі необхідні документи, щоб в'їхати в Україну: свідоцтва про народження, про одруження, копії паспортів батьків, медичну страховку тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: