Львівська обласна швидка допомога закупить автомобілів на 20 мільйонів

IMG_0212-696x464
фото умовне, автор Роман Балук

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф 3 вересня замовив десять автомобілів швидкої медичної допомоги на 19,6 млн грн.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19. Придбання автомобілів медичної допомоги передбачене спеціальною постановою Кабінету міністрів.

Медики отримають десять спеціалізованих автомобілів типу В на базі Citroen Jumper. Один такий автомобіль коштує 1,96 млн грн.

Транспорт укомплектований ношами для транспортування пацієнта, одним кисневим балоном на 2 тис. літрів та портативним балоном на 400 літрів. Для підтримки дихання також будують дихальні мішки, ларингоскопи для обстеження гортані та аспіратори.

До комплектації «швидкої» також входить обладнання для діагностики: апарат для вимірювання кров’яного тиску, портативний монітор пацієнта, глюкометр для вимірювання рівня глюкози в крові тощо. А також обладнання для першої медичної допомоги − дефібрилятор у випадку порушення серцевої діяльності, небулайзер для інгаляційної терапії, електрокардіограф, шприцевий насос тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: