Що дасть реформа таксі для бюджету, - радниця міністра інфраструктури

таксі
Зображення ілюстративне

Місяць тому виставили на обговорення закон про таксі, мета якого – вивести ринок таксі з тіні і підвищити безпеку для пасажирів. За оцінками МІУ, сьогодні в тіні приблизно 98% ринку, обсяг якого становить 40 млрд гривень на рік.

Про це написала радниця міністра інфраструктури Яніка Мерило у Facebook.

На сьогодні вже приблизно 63% користувачів викликають машину саме через мобільний додаток. Це в усьому світі створило нову ситуацію у сфері законодавства. А у нас законодавство не змінювалося вже 15 років. Тоді ще навіть не мріяли про можливість виклику перевізника через мобільний додаток.

З новим законопроєктом надавач послуги повинен придбати патент вартістю в розмірі мінімальної заробітної плати, тобто 5000 гривень, і зареєструватися в реєстрі автомобільних перевізників.

Це дасть можливість отримати до бюджету додаткові 800 млн гривень зі сфери, яка сьогодні практично в тіні, з іншого боку, створити реєстри перевізників і спільно вимагати вищий рівень безпеки.

Водії таксі Bolt, Uber, Uklon будуть купувати патент – Мінінфраструктури. Це передбачає право на ведення подібного роду господарської діяльності. Водій зможе купити патент на один рік або на один місяць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: