Скільки українців носять захисну маску в громадських місцях, - опитування

маски
Ілюстративне фото

Лише 6% українців зізнались, що не вдягають захисну маску в громадських і багатолюдних місцях, натомість 72% — завжди її одягають, інколи прислухаються до карантинних вимог 21% громадян. 

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг».

Найчастіше карантинних правил (77%) дотримуються старші люди, віком від 60 років. А 65% молоді віком від 16 до 29 років одягають маску в громадських місцях.

Інфографіка: "Рейтинг".

До слова, в центральних регіонах України 77% опитаних стверджують, що відповідально ставляться до маскового режиму, а 63% населення Південних регіонів не дотримуються цих правил.

Нагадаємо, станом на ранок понеділка, 7 вересня, в Україні зафіксовано 2174 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Наразі виявлено 72585 активних хворих. Загалом є 138068 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2877 летальних, 62606 пацієнтів одужали. Усього за добу одужали 379 пацієнтів.

Довідка

Опитування було проведене соціологічною групою "Рейтинг" на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень МРІ з 30 по 31 липня 2020 року.  Дані були зібрані за допомогою комп’ютерного методу телефонного інтерв’ю на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів. Опитування проводилося за випадковою вибіркою, яка включала 2472 громадян України віком від 16 років і старше.  Вибірка репрезентативна за регіоном, віком та статтю. Статистична похибка не перевищує 2 відсотків при 95-відсотковому рівні довіри, а коефіцієнт досяжності становив 12 відсотків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: