У Львові стартує фестиваль короткометражок Wiz-Art

Logo_Wiz-Art_crop

З 7 по 13 вересня проходитиме 13-ий Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art.

Протягом семи днів львів’яни мають змогу відвідати безкоштовні кінопокази та долучитися до освітних дискусій і обговорень. Про це під час пресконференції розповіла операційна директорка Wiz-Аrt Уляна Вдовичин.

Цього року фестиваль Wiz-Art відбуватиметься офлайн у Львові, а також на онлайн-кінотеатрі Wiz-Art Film Festival Online

«Офлайн події починаються вже сьогодні відкриттям програми Sound&Vision. Фільми оживуть на екрані двічі у супроводі електронної та класичної музики, а також з оригінальним звуком. Також для офлайн-подій ми залучатимемо Вернісаж, Парк культури, кінопалац Коперніка», зазначила операційна директорка Wiz-Аrt.

Крім цього, під час Wiz-Art проходитиме і конкурсна програма. Організатори отримали 1500 заявок, з них відбрали 30 фільмів. 12 фільмів формуватимуть програму національного конкурсу, ще 18 — міжнародного. Оцінювати конкурсні програми будуть дві команди журі, а також глядачі. Тож глядачі переглянуть дві програми короткометражок-переможців та долучаться до обрання найкращого короткометражного фільму року.

Загалом протягом семи днів львів’яни матимуть змогу переглянут сотні найкращих короткометражних фільмів з усіх куточків світу. Деякі з них можна буде подивитися безкоштовно. У спеціальних позаконкурсних програмах покажуть комедійну підбірку «От халепа!», фільми про дівчат-переможниць «Дівчата-бунтарки», а також підбірки «Мистецтво це політика!», «Місто vs. Людина: урбан шортс», «Диваки у світі див» та «Нічні фільми про відверте».

«Цього року фестиваль буде відбуватися з новим масштабом. Будь-хто безкоштовно може залогінитись на нашу онлайн-платформу Big Short і переглянути там більше ніж 232 фільми з понад ста країн світу. Основна мета фестивалю щоб Україна та світ поєднувались між собою. Цього року переможець на національному  конкурсі отримує 25 тисяч гривень. Таку ж суму отримає і переможець міжнародного конкурсу. Розкривати суть цьогорічного слогану фестивалю будуть чотири підбірки з блоку «Бути тут і зараз»: «Я з тобою. Мистецтво жити», «Свята нерівність», «Відтінки любові» та «Опір системі»,  зазначила програмна директорка Wiz-Art Ольга Райтер.

Варто зауважити, що місто планує  надати премію у розмірі до 100 тисяч гривень переможцям глядацьких симпатій фестивалю для зйомок наступного кіно у Львові.

«Якщо буде номінація глядацьких симпатій, то ми готові цій команді та режисеру, які переможуть, організувати хороші умови для зйомок у Львові і дати для цього невеликий гранд у розмірі до 100 тисяч гривень від міста», – сказав мер Львова Андрій Садовий.

Окрім показів фільмів, відбуватимуться і чимало освітніх онлайн-подій. Серед них дискусії з іноземними та українськими кінопрофесіоналами.

«Цього року у нас буде багато дискусій з іноземними та українськими кінопрофесіоналами. Це не тільки для того, щоби ми дивилися кіно, але й вчились його створювати і дізнавались, як знімають в Україні та Європі. Ми дізнаємось, як вчаться наші колеги-іноземці в кіношколі та як вчаться наші режисери. 5 режисерів погодилися зняти спеціальний відеоконтент – це їх рефлексії на карантин. Буде 5 дуже цікавих фільмів, яких ще ніхто не бачив, буде спеціальна програма з тизерів до короткометражних та повнометражних фільмів», повідомила менеджерка Wiz-Art Lab Валерія Сочивець.

З повною програмою кінофестивалю можна ознайомитися за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: