У Львові знову не дозволили будувати готель на Вороного

Депутати Львівської міської ради не погодили детальний план території в районі вулиць Вороного, Руданського, Ференца Ліста, Коперника, Міцкевича, просп. Шевченка.

Проєкт передбачав будівництво на вул. Вороного, 4, 7- поверхового готелю з підземним паркінгом і терасами.

Втім, за проєкт ухвали проголосували лише 17 депутатів.

Нагадаємо, скандал, навколо ділянки на Вороного,4 триває вже кілька років. У 2018 році  виконком ЛМР погодив будівництво на вул. Вороного, 4 готелю з підземним паркінгом. Це викликало протести мешканців вулиць Вороного та Ліста, яким  вдалося скасувати дозвіл через суд.

Втім, тепер міська влада пропонує депутатам затвердити дещо перероблений проєкт готелю. Мешканці зареєстрували електронну петицію «За будівництво виключно паркінгу та громадського простору по вул. Вороного, 4, без готелю», яка набрала понад 500 голосів. Авторка петиції Юлія Старчак стверджувала, що заплановане будівництво готелю на місці паркінгу має чимало порушень, а також дозволяє потенційному забудовнику отримати комунальну земельну ділянку в історичному центрі Львова, вартістю 2-3 млн доларів, абсолютно безкоштовно, без відкритого аукціону. Вона також стверджувала, що у будівництві готелю зацікавлені близькі до міського голови  бізнесмени, які входять у його політичну партію та спонсорують її. З документів видно, що у будівництві може бути зацікавлений Лев Підлісецький, який був депутатом Верховної Ради попереднього скликання від фракції «Самопоміч».

Долю скандальної ділянки депутати уже розглядали під час сесії 28 травня. Тоді  міський голова Андрій Садовий пояснив депутатам, чому на Вороного,4 не може бути паркінгу, мовляв це заборонено законодавством.

«Я хотів би доповнити, що, відповідно до чинного законодавства, у історичній частині міста наземні паркінги заборонені. Такий закон. Власне тому і стало можливе будівництво готелю, який все одно буде там збудований. Тому компанія, яка будує готель, планує зробити там підземний паркінг на 70 місць», – заявив тоді міський голова.

Попри це, 28 травня, 33 депутати проголосували за те, щоб відвести земельну ділянку для побудови на ній багаторівневого паркінгу, як це і було заплановано генпланом міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: