У центрі Львова збудують житлову багатоповерхівку

bud2_a0da3

Депутати Львівської міської ради погодили детальний план території, обмеженої вулицями Мартовича, Григоровича та Дудаєва.

За відповідну ухвалу проголосували 35 депутатів.

Згідно з детальним планом, на вулиці Поповича постане новий 5-поверховий житловий будинок, замість існуючого двоповерхового, який збудували у 1860-70 роках. У мерії стверджують, що він не є пам’яткою архітектури. За даними ОСББ будинок перебуває в аварійному стані, а мешканці відселені. Забудовник пропонує знести будинок і збудувати новий 5-поверховий за кошти інвестора. Мешканці отримають квартири у новому будинку, в якому має бути 40 квартир. У новобудові на Поповича, 6 мають збудувати два підземні паркінги на 12-16 авто.

На території ДПТ розташовані два дитсадочки та три школи. Крім цього, автори детального плану запропонували облаштувати дитсадок у будівлі колишнього військкомату Галицького району на вулиці Каліча Гора, 5.

Як запевнила начальниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, у детальному плані враховані пропозиції історико-архітектурного опорного плану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: