На Львівщині зростає кількість дітей, які захворіли на коронавірус

2020-09-08 16.24.40 www.rfi.fr f10e96d1dc1a

Кількість дітей, які хворіють на Covid-19, на Львівщині у порівнянні з весною, зросла.

Кількість дітей, які хворіють на Covid-19, на Львівщині у порівнянні з весною, зросла.

Про це під час брифінгу розповіла директорка Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» Олександра Бурда, передає ІА Дивись.Info.

За її словами, діти хворіють рідше, аніж дорослі.

«Якщо у квітні була одна дитина позитивна, за травень – троє, то впродовж липня-серпня у нас в середньому до 30-40 пацієнтів із підтвердженим діагнозом Covid-19. На сьогодні на стаціонарному лікуванні у нас перебуває 14 хворих. Всього за період карантину у нас лікувались 180 пацієнтів, на щастя, жодного летального випадку», - розповіла Олександра Бурда.

Читайте також: Львів vs коронавірус: статистика станом на 8 вересня

Перебіг коронавірусу у дитячого населення відрізняється від дорослого. В останніх це переважно дихальна недостатність, пневмонії. У дітей пневмонії виникають тільки у 20%-25% випадків. Переважно вони мають гарячку, розлади шлунково-кишкового тракту та ознаки інтоксикації організму.

«Лікуємо наших пацієнтів згідно з протоколом. Діти можуть перебувати на стаціонарі разом із батьками», - додає Олександра Бурда.

За її словами, діти й молодь менш схильні до ризику розвитку важких форм захворювання. Однак важкі випадки COVID-19 можуть бути серед представників усіх вікових груп.

Дитячих смертей від COVID-19 на Львівщині, на щастя, не зафіксовано, але загалом захворіти можуть діти будь-якого віку. Малюки, зокрема немовлята, також вразливі до коронавірусної хвороби.

«Найменша дитинка, яка перебувала у нас на лікуванні – новонароджене немовля, найстарший наш пацієнт – 17-річний. Загалом переважають діти раннього віку – 3-4 роки, - розповіла директорка  «Охматдиту». - В середньому період перебування у лікарні – тиждень, у важчих випадках цей час збільшується».

Медики наголошують, що діти й дорослі повинні дотримуватися однакових рекомендацій щодо карантину і самоізоляції, якщо є ймовірність того, що вони контактували з хворим, або у випадку симптомів хвороби.

Водночас ситуація з захворюванням серед медиків стабілізувалася.

Як розповів директор департаменту охорони здоров'я ЛОДА Орест Чемерис, пік захворювання серед медиків припав на квітень.

«Говорити про те, що є якісь масові захворювання серед медичних працівників, зокрема в конкретних медустановах, на щастя немає підстав», - розповів Орест Чемерис.

Він додав, що із понад 1700 медиків. Які захворіли на коронавірус, 80% вже одужали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: