Зміна постачальника газу: як не втратити субсидію

газ4

Українці можуть змінити постачальника газу, якщо поточний їх не влаштовує, але про це потрібно повідомити в органи соцзахисту. Інакше загубиться нарахована субсидія.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Зміни пов'язані з тим, що з 1 вересня в Україні запрацював ринок природного газу. Цей проєкт передбачає, що українці зможуть самостійно вибирати, у якій компанії і за якими цінами купувати блакитне паливо.

При цьому не можна забувати про те, що органи соціального захисту щомісяця отримують від постачальників газу актуальну інформацію про тарифи, на основі якої формуються субсидії для одержувачів.

«Відомості виходять на підставі отриманої від пільговиків і одержувачів житлових субсидій інформації про набір одержуваних ними житлово-комунальних послуг, а також про дані підприємств — постачальників цих послуг (назва, код ЄДРПОУ, номер особового рахунку).

Своєчасне надання інформації про зміну виконавців ЖКП забезпечить актуальний і правильний розрахунок розміру субсидій і пільг », — йдеться в повідомленні.

Тільки після інформування органів соцзахисту держдопомогу буде нараховано правильно, наголошують в Мінсоцполітики.

Нагадуємо, з 1 серпня в Україні запрацював ринок газу для населення, в якому клієнт сам може обирати постачальника залежно від ціни та сервісу. Про всі переваги чи недоліки можна прочитати тут.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: