Більше 50% українців думають, що місцеві вибори нічого не змінять — соціологія

вибори4
Фото з архіву.

У місцевих виборах планують взяти участь 59% українців, але 56% вважають, що після них ситуація у їхньому населеному пункті не зміниться. 27% українців думають, що вибори принесуть зміни на краще, а 8% — гірше.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» 29 серпня — 3 вересня.

59% зазначили, що обов’язково братимуть участь у місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. 19% зазначили, що шанси на їхню участь складають "50 на 50", 7% – висловилися, що можливо прийдуть на дільниці, 14% оцінили свою участь у місцевих виборах як малоймовірну. Відносно вищий рівень передвиборчої мобілізації спостерігається серед найстарших.

Найбільш позитивно щодо місцевих виборів налаштовані жителі Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей, а також жінки та молодь.

Опитування проводили методом CATI (computer-assisted telephone interviews — телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Участь в опитувані взяли 10 тисяч респондентів. Помилка репрезентативності дослідження становить не більше 1,0%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: