Коли підвищать зарплати освітянам, - МОН

вчитель
Фото ілюстративне, з вільних джерел.

З 1 січня 2021 року відбудеться підвищення заробітних плат освітянам.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив голова комітету Верховної Ради з питань освіти і науки Сергій Бабак.

«Ми наполягаємо як комітет, щоби заробітні плати наступного року були підняті. Чи якщо можна, щоби 822-а постанова запрацювала. Вона передбачає, що три розміри прожиткового мінімуму мають виплачуватися з 1 січня 2021 року. Це був би, напевно, при залишенні нинішньої концепції нарахування заробітної плати один з найкращих варіантів», – сказав Сергій Бабак.

Він зазначив, що в такому разі з 1 січня 2021 року запровадять 3 прожиткових мінімуми, з 1 січня 2022 року 3,5 прожиткового мінімуму, а з 2023 року – 4 прожиткових мінімуми.

«Депутати можуть внести, і вносять, після подання мають два тижні на те, щоб внести свої корективи до цього бюджету. І комітет з освіти, повірте, подасть збільшення заробітних плат освітянам. Про 4 тис. доларів. Коли про це йшла мова півтора роки тому – експерт просто помилився. Тому, це неможливо було виконати тоді, і не можна виконати зараз.

Але те, що до цього треба прагнути – так, треба прагнути. Але підвищення заробітних плат з 1 січня 2021 року буде обов’язково. В якому розмірі – ми ще не знаємо, бо немає фінального документу, ані проектів постанови уряду, ані немає внесеного бюджету в Кабінет Міністрів, Верховну Раду. До 15 вересня він буде внесений, ми побачимо цифри і будемо закладати підвищення заробітних плат вже депутатськими правками», – додав Сергій Бабак.

Нагадуємо, днями у Міністерстві освіти і науки України повідомили, що постанова уряду щодо поступового (до 2023 року — ред.) підвищення окладів освітян до рівня 4 прожиткових мінімумів передбачає виділення у 2021 році 50 мільярдів гривень з бюджету.

До слова, в Україні в результаті підвищення тарифних розрядів з 1 вересня зарплати вчителів зросли приблизно на 6%.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: