Мерія Львова планує виплатити по 25 тисяч гривень контрактникам Нацгвардії 

2260206

На комісії гуманітарної політики депутати обговорили питання надання одноразової матеріальної допомоги у розмірі 25 тисяч гривень мешканцям Львова, які підписали контракт у 2019-2020 роках на строк не менше трьох років для проходження військової служби у підрозділах Національної гвардії України.

Про це повідомляє Інформаційний портал депутатів ЛМР

Ініціаторка розгляду питання, депутатка ЛМР Оксана Рубай розповіла, що, починаючи з цього року, львів’яни, які підписали контракт на військову службу, отримують від міста по 25 тис грн. Проте, поза цим процесом опинились воїни Національної гвардії.

Представник громадської організації «Людина. Закон.Сила» Валерій Кочетков повідомив, що Національна гвардія України виконує такі ж завдання, що і Збройні сили у зоні бойових дій - патрулювання, конвоювання і т.д. «Ми б дуже просили врегулювати це питання і поставити в один ряд Національну гвардію України  та Збройні сили».

Начальник управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин у ході дискусії зауважив, що фінансову допомогу отримують не усі контрактники, а лише бойові частини.

Депутатка Оксана Рубай відзначила, що місто підтримало військовослужбовців, які підписують контракти і було б логічно, щоб хлопців, які служать в Нацгвардії, і також виконують завдання на території бойових дій, мали б таку ж підтримку від громади міста, як і інші військові.

«Командири усіх трьох частин дали підтвердження, що їх військовослужбовці виконують завдання в зоні ООС, також ми з’ясували їх кількість. Це дасть змогу прорахувати, яку суму коштів треба передбачити в бюджеті на наступний рік. У поточному році ми, на жаль, не зможемо передбачити кошти. Крім цього, як з’ясувалось, активність підписання контрактів в Нацгвардії низька, зокрема, цього року підписано всього 27 контрактів. Матеріальна частина мала б стимулювати їх вступати до лав Нацгвардії. Адже маючи хорошу підготовку, але не бачачи підтримки від міста, держави, вояки йдуть працювати у приватні охоронні фірми».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: