«Оскар» вручатимуть по-іншому: що зміниться

leonardo.osnova
Фото ілюстративне; джерело: DFT

Американська кіноакадемія представила нові критерії для фільмів, які претендуватимуть на номінацію «Найкращий фільм». Йдеться про раси, етнічні групи, жіночі ролі, ЛГБТ-спільноти та людей з інвалідністю.

Американська кіноакадемія представила нові критерії для стрічок, які претендуватимуть на номінацію «Найкращий фільм». Йдеться про раси, етнічні групи, жіночі ролі, ЛГБТ-спільноти та людей з інвалідністю.

Про це повідомляють на сайті кінопремії.

Як повідомляють організатори, критерії змінюють, аби врізноманітнити стрічки. У номінації «Найкращий режисер», для прикладу, не висунули жінок чи не номіновували темношкірих акторів тощо.

Пропонують:

  • принаймні одну з головних або другорядних ролей має грати представник расової меншини: азієць, афроамериканець, латиноамериканець, корінні американців, жителі Аляски або інші недостатньо представлені етнічні меншини;
  • щонайменше 30% акторів другого планує мають бути жінками, представники расовою чи етнічної меншини, ЛГБТК+, люди з інвалідністю;
  • сюжет має бути направлений на висвітлення групи, яка мало представлена: жінки, расові чи етнічні меншини, ЛГБТК+, люди з інвалідністю;
  • у команді, яка працює над фільмом, мають представляти різні етнічні групи. Це стосується стажерів, креативного керівництва, відділу PR тощо.

Зазначається, що з 2024 року фільм, який хоче претендувати на номінацію «Найкращий фільм», має відповідати щонайменше двом новим критеріям. Для інших номінацій правила не змінюють.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: