У Львові планують реконструювати Левандівське озеро: візуалізація

озеро

Управління екології та природних ресурсів розробило концепцію реконструкції  Левандівського озера.

«Є розроблена концепція реконструкції озера і поділу його на дві зони, одна з яких — для активного відпочинку, інша — для пасивного. Має бути тераса над озером з пляжною зоною, дитячим майданчиком, набережною. Також передбачено пішохідний міст», — зазначила Наталія Михайлюк, в.о. начальниці управління екології та природних ресурсів.

Відтак, наразі концепція проходить обговорення.

«Управління екології подало пропозиції на кошти для ПКД і наступного року можна розпочати виконання робіт», — зазначив директор ЛКП «Зелений Львів» Володимир Данилюк.

Також, відповідно до проекту, у частині озера запропонують облаштувати екозону.

«Ідея екозони також має свої аргументи. Для екологічних висновків є експерти, до їхньої думки треба прислухатись», — додала депутатка ЛМР Юлія Хомчин.

Андрій Садовий наголосив на важливості публічності та обговорення концепції з мешканцями.

«Є багато різних думок, для того ми і робимо публічним цей процес, щоб зібрати думки. Ідея реконструкції озера хороша, але її треба проговорити з мешканцями. Ми зараз жодного рішення не приймаємо. Рішення буде приймати громада», — зазначив мер.

Також мешканці озвучили ідею щодо облаштування навколо озера бігової доріжки.

«Всі ці ідеї треба зібрати, а потім, щоб проектанти взяли їх у роботу. Мешканці можуть подати гарні ідеї. Якщо по цьому проекту працювати, то це вартісний проект, але мешканці цілого мікрорайону будуть мати гарну відпочинкову зону. Також можуть долучатись підприємці, які навколо», — відзначив міський голова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: