Для Львова закуплять 250 електробусів

маршрутки5

10 вересня, відбулося підписання меморандуму на закупівлю 250 електробусів для потреб міста. Так, метою меморандуму є комплексне вирішення питання організації пасажирських перевезень на регулярних міських автобусних маршрутах та задля екологічної безпеки Львова та комфорту мешканців, - повідомляють у пресслужбі ЛМР.

Зокрема, він передбачає, що упродовж наступних трьох років 200 електробусів закуплять приватні перевізники, а 50 — місто.

«За останні декілька років комунальні перевізники суттєво оновили рухомий склад за бюджетні кошти міста. Проте постійно виникає питання — що робити з тими маршрутками, якими оперують приватні перевізники? З одного боку, громада вже вимагає іншої якості, міська рада вимагає іншої якості, але економіка не дозволяє їм цього зробити. Шляхом довгих перемовин знайшли такий варіант. Прорахувавши, що електробус в експлуатації у декілька разів дешевший, ніж автобус, вони домовились з «Електроном» про ексклюзивні умови на виробництво електробуса, адаптованого під потреби міст, ми говоримо про 10 метрові електробуси з достатнім запасом ходу на цілий день роботи. «Електрон» готовий для цього окремо розробити технічну документацію, і зробити дуже добру ціну на електробуси для львівських перевізників. Тому приватні перевізники готові купити 200 одиниць за декілька років, тобто оновити практично весь свій рухомий склад. Так само ми хочемо і у ЛКП «Львівелектротранс» закупити, для початку, 50 електробусів.

Крім того Львівська міська рада пропрацьовує механізм компенсації відсотку за лізинг, аби приватним перевізникам було легше придбати електробуси. Мерія таким чином зможе підтримувати місцевого виробника, і знову ж таки частину податків повернути до бюджету міста», — зазначив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.

Відтак, відповідно до меморандуму місто та приватні перевізники діятимуть за такими принципами:

визначення пріоритетним електротранспорт задля екологічної безпеки в місті;
розробка електричного автобусу (електробусу), враховуючи особливості та потреби м. Львова;

зосередження максимуму проектувальних та виробничих потужностей з розробки та серійного виготовлення електричного автобусу (електробусу), включаючи конструкторсько-технологічні, механозаготівельні, зварювальні, фарбувальні та складальні виробництва, в межах одного підприємства чи об'єднання підприємств;
виробничі потужності заводу — виробника повинні дозволяти виготовлення близько 200 електробусів на рік;

на заводі-виробнику має бути впроваджена масштабна програма локалізації виготовлення вузлів та агрегатів для електротранспорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: