Карантинні заходи в школах підтримують 30% українців

школярі
Фото ілюстративне

Цього року навчальний рік стартував наживо, та з дотриманням карантинних обмежень через пандемію COVID-19, утім більшість батьків не підтримують такі норми та виступають проти масок у школах та інших вимог.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи «Рейтинг», яке проводили 1-5 вересня.

Так, лише 30% опитаних підтримують обмежувальні заходи у закладах освіти, натомість 40% — негативно відгукуються про таке, а 22% респондентам — байдуже: до цього вони ставляться нейтрально. З-поміж негативно-налаштованих, більшість проживають із неповнолітніми школярами.

Водночас, половина опитаних вважають оптимальними протикарантинні правила для шкіл, запроваджені владою з вересня цього року. При цьому, чверть вважають їх надто жорсткими, 11% – навпаки надто м’якими. Відносно більше тих, хто вважає запроваджені заходи жорсткими, серед тих, хто має дітей дошкільного віку.

Окрім цього, 49% вважають, що носіння масок на перервах у школі — це правильне рішення, позаяк 45% — проти такої ініціативи.

Тільки 5% пропонують зробити навчання у межах пандемії дистанційним. Інші ж 19% респондентів підтримують змішану форму навчального процесу ( традиційну (наживо) і дистанційну), а 72% притримуються думки, що найкраще начатись, сидячи за партами у закладах освіти.

Левова частка опитаних (74%) вважають, що карантин тільки погіршив успішність учнів під час весняного семестру, а 66% мають схожі побоювання і щодо цьогорічного навчання.

Нагадуємо, перед початком нового навчального року прем'єр-міністр Денис Шмигаль висловив думку щодо важливості першокласникам переступити поріг школи. Відтак, згодом у Кабміні висунули ряд рекомендацій, яких повинні дотримуватись освітяни та працівники українських шкіл у зв'язку з пандемією COVID-19. Перший двінок пролунав традиційно і вже два тижні учні здобувають знання за партами у школах, утім у більшості навчальних закладів повторно впроваджують карантин через хворих дітей чи вчителів, у тому числі — й на коронавірус.

Довідка

Опитування проводилось серед аудиторії населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%. Терміни проведення: 1-5 вересня 2020 р.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: