У Зеленського пояснили, чому інспектування позицій під Шумами зірвалось

tkg

Зрив інспектування позицій поблизу населеного пункту Шуми пов'язаний з постійною зміною запитів російської сторони і не виконанням умов перемир'я бойовиками. Поки інспекцію скасували.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента.

У четвер, 10 вересня, напередодні проведення інспекції бойовики висунули ряд вимог, які суперечать один одному і спотворюють характер домовленостей про режим припинення вогню.

«Саме тому погодженого в рамках безпеки підгрупи ТКГ виключно «одноразового інспектування» виключно однієї точки не відбудеться. У зв'язку з постійною зміною запитів російської сторони», - повідомили в Офісі президента.

Там також додали, що ОБСЄ неодноразово підтверджувала виконання умов перемир'я українською стороною.

«За шість тижнів від 27 липня Україна сумлінно дотримувалася всіх умов. Можемо і хочемо робити це і далі, щоб перейти від «тиші» на Донбасі до сталого світу. Констатуємо, що представники незаконних збройних формувань демонструють наявність у них зовсім іншої мети, а саме - піару замість миру», - йдеться в заяві.

Українська сторона погодилася, щоб ОБСЄ в присутності представників сторін зафіксувала факт відсутності порушень на підконтрольній території. При цьому бойовики відмовилися провести дзеркальну процедуру.

«Враховуючи все це - фактична відмова Росії і представників незаконних збройних формувань в ОРДЛО дотримуватися досягнутих домовленостей і працювати на основні здорового глузду заради підтвердження правдивих фактів про ситуацію на лінії розмежування - констатуємо, що інспекція в районі Шумів Донецької області поки не може бути проведена», - заявили в ОП.

Нагадаємо, сьогодні, 10 вересня, о 14:00 анонсували інспекцію позицій поблизу Шум через загострення ситуації на Донбасі. Цю процедуру зірвали бойовики.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: