Міністерство фінансів похвалилося досягненнями за пів року, - інфографіка

мінфін

Міністерство фінансів оприлюднило звіт про досягнення за пів року — з березня по серпень 2020 року.

Міністерство фінансів оприлюднило звіт про досягнення за пів року — з березня по серпень 2020 року.

У ньому містяться основні досягнення діяльності міністерства в цифрах, у вигляді інфографіки, - пише Мінфін.

Наголошено передусім на збільшенні розміру мінімальної заробітної плати з 1 вересня до 5000 грн зі збереженням співвідношення між розмірами посадового окладу працівника I тарифного розряду ЄТС та МЗП.

 

Серед основних досягнень за ці пів року — успішне завершення тривалих переговорів з МВФ про започаткування для України нової програми stand by та отримання першого траншу по ній розміром $2,1 млрд.

Також Мінфін зробив необхідні кроки для прийняття ЄС остаточного рішення щодо надання Україні «виняткової» макрофінансової (кредитної) допомоги для подолання наслідків кризи, спричиненої пандемією, у розмірі 1,2 млрд євро.

У Мінфіні нагадали, що провели низку активних операцій з управління держборгом, що направлені на зменшення ризиків, пов’язаних з держборгом. Ідеться, зокрема, про розміщення облігацій зовнішніх державних позик на $2 млрд з одночасним викупом ОЗДП 2015 року з погашенням у 2021-2022 роках на суму $872 млн.

Окрім цього, провели додатковий випуск ОЗДП із погашенням в 2020 році з метою викупу державних деривативів (ВВП-варантів) на суму $328,8 млн.

«В умовах глобальної кризи, спричиненої пандемією коронавірусу, що призвело до збільшення дефіциту державного бюджету у 2020 році більш ніж втричі, забезпечено фінансування державного бюджету і здійснення вчасно та у повному обсязі всі
платежі за борговими зобов’язаннями держави», — зазначають у Міністерстві.

Серед основних досягнень діяльності у Мінфіні називають також підвищення міжнародних кредитних рейтингів України одразу двома агентствами: Moody’s до рівня «B3» з «Caa1» та японським рейтинговим агентством Rating and Investment Information (R&I) до рівня «B+» з «B».

Україна – єдина держава у світі, якій підвищили кредитний рейтинг під час пандемії, зазначають у Мінфіні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: