МОЗ дозволив пускати вболівальників на матчі єврокубків

футбол
Фото ілюстративне

Міністерство охорони здоров'я України дозволило проведення міжнародних матчів з глядачами, остаточне рішення ухвалить Союз європейських футбольніх асоціацій.

Про це повідомили в пресслужбі Української асоціації футболу.

Зазначається, що у відповідь на запит УАФ міністр охорони здоров’я Максим Степанов підтвердив можливість проведення міжнародних клубних матчів та поєдинків національних збірних з уболівальниками в «зеленій» та «жовтій» зонах карантину.

Читайте також: В Україні оновили епідемічні зони

Згідно з цим, при проведенні матчів у регіонах із «зеленим» або «жовтим» рівнем епідемічної небезпеки, повинно бути забезпечено дотримання вимог щодо перебування 1 особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території та фізичного дистанціювання між глядачами.

Матчі, які проводяться на території адміністративно-територіальних одиниць, де встановлено «помаранчевий» та «червоний» рівень епідемічної небезпеки, повинні відбуватися за участі не більш як 220 осіб та не більше однієї особи на 10 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід. Про це вже неоднаоразово наголошував очільник МОЗ.

Додатково рекомендується організувати продаж квитків та розподіл глядачів по секторам трибуни таким чином, щоб не виникало скупчення, забезпечити допуск глядачів на сектори не більш ніж 25 відсотків вболівальників від числа вболівальників, яких здатен вмістити сектор таким чином, щоб забезпечити наявність вільних місць спереду, позаду, збоку, по-діагоналі.

Нагадуємо, станом на ранок п’ятниці, 11 вересня, в Україні 148756 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3076 летальні, 67005 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 3144 нових випадків. Загалом проведено 1 806 428 тестування методом ПЛР. Усього за добу одужало 1 128 пацієнтів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: